Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

DiviD log book inspection points

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Op deze pagina leest u over de aanstaande Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) die op 1 januari 2023 zal ingaan.
DiviD is zowel voor uitvoerders als voor inspecteurs een geschikte tool om aan deze wet te voldoen.

Voor uitvoerders

Op 1 januari 2023 zal de nieuwe wet – de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) – ingaan. Het doel van deze wet is om de algemene bouwkwaliteit te verzekeren en verbeteren. De aannemer moet een document aan de klant aanleveren waarin wordt aangetoond dat aan de kwaliteitseisen van het contract voldaan wordt. Dit document is het Borgingsplan. Onafhankelijke kwaliteitsinspecteurs – de Kwaliteitsborgers – zullen controleren of de desbetreffende gebouwen voldoen aan de wettelijke eisen, zowel tijdens de planning als tijdens het bouwproces. 

DiviD en de Wkb voor uitvoerders van een bouwproject
Taal

Voor inspecteurs

Op 1 januari 2023 zal de nieuwe wet – de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) – ingaan. Het doel van deze wet is om de algemene bouwkwaliteit te verzekeren en verbeteren. De aannemer moet een document aan de klant aanleveren waarin wordt aangetoond dat aan de kwaliteitseisen van het contract voldaan wordt. Daarom kunnen inspecteurs zoals u toegewezen worden om de risicopunten te controleren die geïdentificeerd zijn door de Kwaliteitsborger.

Software

Download de whitepaper Wet kwaliteitsborging

Wil u meer weten over de Wkb? Vul dan onderstaand formulier in en download onze gratis whitepaper waarin we u in nog meer detail uitleggen wat deze wet voor u betekent en hoe u DiviD kan inzetten ter ondersteuning.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.