Wat te doen om het tekort aan bouwarbeiders te overwinnen?

Tim Wesdijk - 21 oktober 2019

Bouwarbeiders

De bouwsector staat nog steeds voor een aanzienlijke belemmering: een tekort aan bouwarbeiders. Veel aannemers ervaren het probleem dat ze niet genoeg mensen hebben om het werk te doen. Het bemoeilijkt hen bij het aannemen van nieuwe projecten, het behalen van deadlines en de kostenbeheersing. De uitdaging om goed geschoolde werknemers aan te nemen en te behouden, is moeilijk, maar de oplossing ligt binnen handbereik. Of eigenlijk, in je zak.

Waarom is dat?

Geloof het of niet, technologie kan de sleutel zijn om het bouwarbeiders tekort te verhelpen. Om problemen met het werven en behouden van geschoolde werknemers nu en in de toekomst te bestrijden. Is het belangrijk om te begrijpen wat Millennials, (22-37 jaar oud) en Gen Z (leeftijd 0-21 jaar oud) in hun carrière willen en hoe technologie hun gedrag beïnvloedt.

Door jongere (en toekomstige) werknemers te begrijpen, kunnen bouwbedrijven verschuivingen bepalen die ze kunnen maken met technologie om het personeel aan te trekken en te behouden. Dit zorgt voor het personeel dat ze nodig hebben om nieuwe projecten veilig te stellen en ze op tijd en binnen het budget te leveren.

Het Gen Z-personeel vandaag

Waarom zou je nu naar Gen Z kijken als je kijkt naar het tekort aan bouwarbeiders? Volgens een onderzoek vindt 55% van de middelbare scholieren, dat hun ouders al druk op hen aan het uitoefenen zijn om ervaring op de doen tijdens de middelbare school. Wellicht vanwege de hoge kosten van een studie. Ouders moedigen de kinderen aan om naar een carrière en de vereiste vaardigheden te kijken voordat ze de middelbare school verlaten.

Vandaag de dag, de aandacht van Gen Z trekken, kan betekenen dat u werknemers bereikt die klaar zijn om eerder in de bouw een rol op zich te nemen. Vooral als interne opleidingen even waardevol zijn als het behalen van een gevorderd diploma.

Als de bouwsector gebruik maakt van technologie, evenals de drive en de verbeeldingskracht van een personeelsbestand dat dingen heeft meegemaakt die ondenkbaar waren voor vorige generaties. Dan zouden deze werknemers krachtige, opwindende innovatie kunnen brengen om de groei verder te stimuleren. De sleutel hiervoor kan zo eenvoudig zijn als het beter gebruiken van de telefoon in uw zak.

Een mobiele app? Jij hebt het. De jongere generatie is zo gewend om de hele dag, elke dag een mobiel apparaat te gebruiken. Waarom niet iets gebruiken waar ze al zo bekend mee zijn? Klaar om aan de slag te gaan met een voordelig, eenvoudig te gebruiken bouw-app? Bekijk DiviD om eenvoudig inspecties, werkinstructies, controles van werkzaamheden en rapportages van opleveringen te digitaliseren.

App Store

Google Play

Gratis demo

Het formulier dat gebruikers invullen om een gratis demo aan te vragen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tim Wesdijk

Ik ben Marketing & Sales manager bij het bedrijf Construction-Synergy BV.