Maak jij al gebruik van een Cloud oplossing in de bouw?

Tim Wesdijk - 30 januari 2020

cloud oplossing

Werk jij al met een Cloud oplossing in de bouw?

‘Werk jij al in de Cloud?’ Hoor je steeds meer uit de monden van bouwlui. Dan praten we niet over met je hoofd in de wolken zitten of met een laptop in het vliegtuig. Nee, dit gaat een stap verder. Veel bedrijven verkondigen deze nieuwe manier van werken en wij van DiviD verkondigen dit ook. In dit artikel vertel ik wat een cloud oplossing voor de bouw is en waarom het voor (bouw) organisaties interessant is.

Wat is het?
Cloud ook wel ‘Cloud Computing’ ontstaat wanneer een organisatie data opslaat of software gebruikt die niet op de eigen server wordt beheerd. Voornamelijk gaat het hierbij om Cloud opslag of Cloud service. De bestanden die u gebruikt worden online opgeslagen zodat deze altijd en overal inzichtelijk zijn. U hoeft geen duur softwareproduct te kopen maar betaald meestal voor het maandelijkse gebruik. In ruil daarvoor zorgt de aanbieder van de software dat het product ‘draaiende’ wordt gehouden en jij dit online overal kunt gebruiken.

Waarom zou u als bouwbedrijf, voor een Cloud oplossing kiezen. Ik heb de belangrijkste reden voor u geselecteerd.

1. Geen updates zelf uitvoeren.
De aanbieders van Cloud software voeren geregeld kleine updates door, dit hoeft u zelf niet te doen. Uw software is altijd up-to-date en klaar om te gebruiken.

2. Geen lange installatie tijd.
Met een Cloud oplossing heeft u geen lange installatie tijd. Na het downloaden kunt u direct gebruikmaken van de software. Dit kan vaak op meerdere apparaten tegelijk of afzonderlijk. Zo bent u eenvoudig instaat om vanuit huis, kantoor of bouwlocatie te werken.

3. Besparen op ICT-beheer.
Zoals hierboven besproken staat de software niet op uw eigen server. Het beheer hiervan ligt niet in uw handen. U bespaart hier niet alleen serverkosten maar ook op kosten voor het maken/bijhouden van uw eigen hardware.

4. Betalen per gebruiker.
Indien uw organisatie groeit kunt u extra gebruikers aanschaffen. Indien u minder gebruikers nodig heeft doet u een paar van de hand. Zo betaalt u nooit te veel.

5. Altijd en overal toegang tot data.
Of u nu thuis, op kantoor of op boorplatform werkt u heeft altijd en overal toegang tot uw data. Aanbieders van Cloud oplossingen bieden mobiele apps aan die op tablet of smartphone te gebruiken zijn. De computer op zakformaat is overal mee naar toe te nemen en is klaar voor gebruik. Zodra uw smartphone of tablet kapotgaat kunt u de app met bijbehorende gegevens opnieuw downloaden en uw gegevens zijn direct zichtbaar.

6. Online samenwerken aan data.
Indien u voor een Cloud oplossing gaat kiest u voor een live-document. Het document is te bewerken door verschillende gebruikers zodat iedereen real-time informatie met elkaar deelt. Zo heeft iedereen de juiste set tekeningen op het (bouw) project.

7. Goedkoper dan software.
Cloud oplossingen zijn vrijwel altijd goedkoper dan traditionele software of hardware. Dit omdat de licentiekosten lager liggen omdat u maandelijks afneemt. Veelal kiest u voor een oplossing die bij uw organisatie past en betaalt u niet voor de complexe functies die u niet gebruikt.

8. Gegevens veilig opgeslagen.
Het maken van een back-up is verleden tijd. De aanbieder van uw Cloud oplossing is verantwoordelijk voor uw data waardoor dit voor u wordt gedaan.

Bent u benieuwd wat Cloud software voor uw organisatie kan betekenen? Wij adviseren u graag in het gebruik van DiviD. Schrijf u in voor een gratis demo en ervaar hoe de Cloud oplossing uw helpt bij uw werkzaamheden.

Tim Wesdijk

Ik ben Marketing & Sales manager bij het bedrijf Construction-Synergy BV.